May 5, 2024
7 mins read
7 mins read

Turiştii îşi exprimă sprijinul pentru Falun Gong în timpul activităţilor din faţa British Museum din Londra

Turiştii îşi exprimă sprijinul pentru Falun Gong în timpul activităţilor din faţa British Museum din Londra

British Museum din Londra este maiestuos și are o colecție bogată de exponate.

 

 

null

Citiți aici articolul "Cum a apărut omenirea"!

 

Sărbătorile pascale în Anglia au avut loc în perioada 29 martie - 12 aprilie 2024, drept urmare mulți turiști s-au aflat în apropierea British Museum din Londra. Practicanții Falun Gong au montat panouri de afișaj în partea stângă a intrării în muzeu. Mulți turiști au citit informațiile în timp ce stăteau la coadă pentru a intra în muzeu. De asemenea, aceștia au făcut fotografii.

British Museum funcționează de aproape 270 de ani și este unul dintre cele mai mari muzee din lume. Acesta se află în centrul Londrei și are aproximativ 800 de exponate și 60 de săli de expoziție. În fiecare an primește șapte milioane de turiști din întreaga lume. De peste un deceniu, în fața muzeului practicanții Falun Gong au sensibilizat opinia publică cu privire la persecuția continuă din China. În timpul sezonului de vârf din timpul verii, practicanții au standuri de informare atât la intrarea din față, cât și la cea din spate. După ce au aflat despre ceea ce se întâmplă în China, mulți oameni au semnat petiții pentru a sprijini încetarea încălcărilor drepturilor omului în China. Se pot auzi adesea trecătorii strigând: "Falun Dafa este extraordinară!"

 

Student chinez: Sunt de acord că PCC nu este echivalent cu China

Un grup de studenți chinezi a ieșit din muzeu. Când au văzut pe panoul de afișaj cuvintele "Renunță la PCC și vei fi binecuvântat", un bărbat a arătat cu degetul spre ele: "PCC nu înseamnă China" și i-a spus prietenului său: "Sunt de acord că PCC nu este echivalent cu China. Bine spus!"

Le-a spus celorlalți studenți: "PCC ne-a înșelat." Prietenul său l-a bătut pe umăr, exprimându-și acordul referitor la punctul său de vedere.

Li Renyi urmează un master în politică. El a avut o discuție cu un practicant despre dezavantajele democrației occidentale după ce a citit informațiile de pe panourile de afișaj. Practicantul i-a explicat din perspectiva culturii chineze care vorbește despre armonia dintre om și cer. Practicantul i-a spus lui Li că în cultura tradițională chineză este subliniată importanța de a lăsa natura să-și urmeze cursul și de a guverna cu virtute. PCC promovează lupta cu cerul și pământul, restricționează vorbirea și ucide elita. Sistemul democratic adoptat de țările occidentale și de Taiwan oferă cetățenilor puterea de a monitoriza guvernul, drept urmare nu este posibil să existe situații precum cele din China condusă de PCC, unde închisorile torturează oamenii și guvernul instigă la recoltarea de organe.

Li a acceptat sugestia practicantului de a citi cartea „Nouă comentarii despre Partidul Comunist și a fost de acord să se retragă din Tinerii Pionieri și Liga Tineretului, două organizații comuniste. Înainte de a pleca, Li a spus: "Vă mulțumesc că mi-ați explicat lucrurile. Aveți grijă de voi!"

 

Trecătorii chinezi citesc informațiile de pe panourile de afișaj.

 

Fiecare semnătură este crucială

Erica, bucătar de meserie și fiica ei au semnat petiția la stand vineri, 12 aprilie. Erica a chemat apoi patru dintre prietenii fiicei sale care se aflau în spatele lor și le-a cerut să semneze și ei petiția, explicându-le ce se întâmplă.

 

Erica (a treia în dreapta), fiica ei și prietenii fiicei au semnat petiția pentru a sprijini încetarea persecuției ordonate de PCC împotriva Falun Gong.

 

Erica i-a spus unui practicant: "Te-ai descurcat bine, știu că fiecare semnătură este crucială". Ea a spus că s-a născut în Letonia, o fostă țară sovietică. Uniunea Sovietică s-a destrămat când ea avea doar câțiva ani. Din experiențele ei din copilărie, ea știe că comunismul nu funcționează. A fost oprimată de Partidul Comunist înainte, drept urmare îi susține pe practicanți în a se opune tiraniei. Ea a criticat crimele comise de PCC împotriva umanității.

Emma, rusoaică de origine care lucrează în domeniul imobiliar, călătorește adesea între Statele Unite și Marea Britanie. Când Emma a văzut cele trei cuvinte "Adevăr - Compasiune - Toleranță", a spus: "Sunt de neegalat. Trebuie să muncesc din greu pentru a urma aceste principii. Sunt atât de ocupată în fiecare zi încât nu am timp să mă liniștesc și să mă gândesc la diferite lucruri. Aceste valori sunt minunate, trebuie să muncesc din greu pentru a le pune în practică".

 

Emma a lăudat valorile Adevăr - Compasiune - Toleranță.

 

Petiție pentru a sprijini încetarea persecuției desfășurate împotriva Falun Gong

Ace este profesor. El a simpatizat cu practicanții din China care îndură persecuția și a dorit să doneze niște bani pentru a ajuta. El a spus: "Spuneți «NU» PCC-ului. Dacă PCC nu îmbunătățește drepturile omului, nu vom mai cumpăra lucruri de la el".

Mike și David, frați gemeni, văzuseră videoclipuri pe rețelele de socializare, în care PCC forța grupurile minoritare să își schimbe credința. Amândoi știau că drepturile omului s-au deteriorat sub conducerea PCC și au spus că speră că lucrurile se vor schimba.

 

Frați gemeni: Vom ajuta la răspândirea adevărului despre Falun Gong.

 

Mike este analist de calitate. El a spus că dacă mai mulți oameni ar acorda atenție Falun Gong, lucrurile ar lua o întorsătură bună. Oamenii vor ajuta la răspândirea adevărului.

Joanne, care își obține certificatul de profesor, și prietenul ei, Henry, evaluator de clădiri, au fost șocați de crimele de genocid ale PCC. Joanne a spus: "Este atât de trist! Oamenii nu vorbesc despre asta. Ei nu știu că un grup atât de mare este masacrat. Este vorba despre noi. PCC nu îi vizează doar pe cetățenii obișnuiți, chiar și oamenii cunoscuți pot fi reduși la tăcere și trecuți pe liste negre. Aceasta este o problemă imensă".

 

Joanne și Henry au criticat PCC pentru crimele sale.

 

Henry a declarat: "PCC are politici diferite în interior și în exterior. Guvernul britanic este conștient de ceea ce se întâmplă în China și de lucrurile pe care le mușamalizează și despre care spune minciuni. Este îngrozitor!"

 

Toată lumea ar trebui să aibă libertate de credință

Thomas, inginer norvegian, a declarat că oamenilor din toate țările lumii, oricine ar fi ei, ar trebui să le fie respectate convingerile, deoarece acestea sunt propriile lor opinii. Acest lucru face parte din drepturile lor umane, iar alții nu ar trebui să restricționeze acest lucru.

 

Thomas, turist din Norvegia, spune că toată lumea ar trebui să aibă libertate de credință.


Prietena lui, Elgin, a spus: "Cred că este groaznic că astfel de lucruri se mai întâmplă și astăzi!" Ea a spus că nu vrea ca oameni nevinovați să fie torturați și că nimeni nu ar trebui să fie obligat să facă muncă forțată. Ea a mai adăugat că speră ca toată lumea să poată trăi cu demnitate și speră că această persecuție dezastruoasă se va sfârși curând.

Bore, inginer de software și prietenul său au fost interesați să afle mai multe despre Falun Gong după ce au văzut practicanții făcând exerciții. Bore a spus: "Persecuția trebuie să înceteze imediat. Toată lumea ar trebui să boicoteze PCC, toată lumea ar trebui să aibă dreptul la libertate de credință".

 

Bore (primul din stânga) inginer software: "Toată lumea ar trebui să boicoteze PCC."


 

Context: Ce este Falun Dafa și de ce o persecută PCC?

Falun Dafa (cunoscută și sub numele de Falun Gong) a fost prezentată pentru prima dată publicului de domnul Li Hongzhi în Changchun, China, în 1992. Disciplina spirituală este practicată în prezent în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. Milioane de oameni care au îmbrățișat învățăturile bazate pe principiile adevărului, compasiunii și toleranței și au învățat cele cinci exerciții cu mișcări line, au experimentat îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții.

Jiang Zemin, fostul șef al Partidului Comunist Chinez (PCC), a perceput popularitatea crescândă a acestei discipline spirituale ca pe o amenințare la adresa ideologiei ateiste a PCC și, la 20 iulie 1999, a emis un ordin de interzicere a acestei practici.

Sub conducerea personală a lui Jiang, PCC a înființat Biroul 610, o organizație de securitate extralegală care are puterea de a trece peste sistemele polițienești și judiciare și a cărei singură funcție este de a efectua persecuția Falun Dafa.

Minghui.org a confirmat moartea a mii de practicanți ca urmare a persecuției din ultimii 22 de ani. Se crede că numărul real este mult mai mare. Și mai mulți au fost închiși și torturați pentru credința lor.

Există dovezi concrete că PCC susține recoltarea de organe de la practicanții deținuți, care sunt uciși pentru a aproviziona industria de transplant de organe.

***

Cartea “NOUĂ COMENTARII DESPRE PARTIDUL COMUNIST” a determinat ca 410 milioane de chinezi să renunțe la Partidul Comunist și organizațiile afiliate, încurajând astfel o mișcare pașnică fără precedent în China, pentru transformare și schimbare.

* Vă invităm să semnați

Petiția adresată Preşedintelui României, pentru condamnarea recoltării forţate de organe de la practicanţii Falun Gong în China

***

Mai multe informații despre comunitatea Falun Dafa națională și internatională găsiți accesând următorul link: https://ro.clearharmony.net/

 

Chinese version available