Mar 1, 2023
6 mins read
223 views
6 mins read

Proiectul de lege care combate recoltarea forțată de organe de la Beijing avansează în Camera Reprezentanților

Proiectul de lege care combate recoltarea forțată de organe de la Beijing avansează în Camera Reprezentanților

Un proiect de lege menit să combată recoltarea forțată de organe autorizată de către regimul chinez a trecut de comisie și urmează să fie votat în plen.

H.R. 1154, cunoscută și sub numele de Legea privind oprirea recoltării forțate de organe din 2023, a trecut în unanimitate de Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanților la 28 februarie, iar acum urmează să ajungă în plenul Camerei.

Proiectul de lege dispune sancțiuni împotriva persoanelor vinovate, care să le interzică intrarea în Statele Unite și să le blocheze tranzacțiile financiare pe teritoriul american. De asemenea, ar impune secretarului de stat al SUA să raporteze Congresului cu privire la abuzurile comise în materie de transplant de organe în țări străine.

"Oamenii se trezesc în sfârșit [realizând] brutalitatea PCC", a subliniat marți, într-o declarație, reprezentantul Chris Smith (R-N.J.), principalul sponsor al proiectului de lege, referindu-se la Partidul Comunist Chinez. "Noi, în Statele Unite - în special în domeniul medical - trebuie să analizăm complicitatea noastră morală la această crimă odioasă".

Recoltarea forțată de organe este un comerț profitabil în China, desfășurat sistematic la ordinul statului. Medicii prelevează principalele organe ale victimelor, care sunt în marea lor majoritate prizonierii de conștiință, ucigându-le în acest proces. La audierea din cadrul comisiei, Smith a citat investigațiile efectuate de Tribunalul pentru China, cu sediul la Londra, care în 2019 a constatat că abuzurile sponsorizate de stat "au fost comise de ani de zile în toată China la o scară semnificativă", practicanții Falun Gong fiind principala sursă de organe.

Disciplina spirituală, care are la bază valorile adevărului, compasiunii și toleranței și are un set de exerciții line, meditative avea un număr estimat de până la 100 de milioane de adepți atunci când regimul a condus o campanie de suprimare extinsă în 1999 pentru a eradica credința.

Smith și-a amintit că a prezidat o audiere a Congresului în urmă cu aproximativ 25 de ani, în care un oficial de securitate chinez a declarat că el și alți agenți de securitate împușcau prizonieri, asistați de medici gata pregătiți să le recolteze organele.

"Acestea au fost etapele de început", a declarat el pentru NTD, o publicație afiliată a The Epoch Times. "Apoi s-a trecut la asaltul total, pentru că Partidul Comunist Chinez și-a dat seama că ar putea obține miliarde de dolari făcând acest lucru și, de asemenea, atunci ar avea un kit de reparații pentru ei înșiși".

Smith se referea la rapoartele din surse deschise din China potrivit cărora oficialii de rang înalt ai PCC au dreptul la transplanturi de organe pentru înlocuirea organelor lor. Un fost ministru adjunct chinez al culturii, care a murit în recentul val de COVID care a devastat țara, s-a dovedit a fi avut multe organe înlocuite, ceea ce îl determina să glumească spunând că "multe componente nu mai sunt [ale mele]".

"Dacă Xi Jinping se îmbolnăvește mâine și are nevoie de un nou plămân, va primi acel plămân de la un practicant Falun Gong de 28 de ani sau poate de la un bărbat sau o femeie uigură", a spus Smith, referindu-se la liderul chinez. Un astfel de act, a spus el, amintește de experimentele medicale pe care medicul nazist Josef Mengele le-a efectuat la Auschwitz, care sunt "amintite ca fiind crime de război".

Global Financial Integrity (GFI) estimează că traficul de organe, ca afacere criminală globală, generează între 840 de milioane de dolari și 1,7 miliarde de dolari, deși o astfel de cifră ar putea reprezenta încă vârful icebergului, spun experții.

Pentru Smith, proiectul de lege este un prim pas în "a pune capăt acestei practici barbare - începând mai întâi cu Republica Populară Chineză, dar și cu cei care o facilitează în întreaga lume". "Nu mă pot gândi la ceva mai oribil"

În lumea opacă a industriei de transplant de organe din China, nu se știe câți oameni sunt uciși în fiecare an. Un raport de investigație din 2016, care a analizat date precum numărul de paturi, veniturile și capacitatea de transplant din 169 de spitale chineze, a afirmat că aceste unități ar fi putut efectua împreună între 60.000 și 100.000 de transplanturi în fiecare an.

"Orice persoană care primește un transplant ar trebui să fie foarte atentă la sursa sa pentru a se asigura că persoana moartă și-a oferit voluntar organul - fie că este vorba de inimă, ficat sau orice altceva - că a fost într-adevăr moartă în momentul transplantului de organe", a declarat Smith pentru NTD.

"Dar în China, totul este inversat. Ei merg și «sacrifică» - precum spun chiar ei - acești oameni foarte sănătoși, iar practicanții Falun Gong sunt extraordinar de sănătoși datorită practicili lor religioase, datorită stilului lor de viață, așa că devin victime ale Partidului Comunist Chinez."

"Ei îi vizează pe aceiași oameni pe care îi oprimă cu impunitate - practicanții Falun Gong sau uigurii sau budiștii tibetani, dar mai ales practicanții Falun Gong", a adăugat Smith, menționând că practicanții nu reprezintă "o amenințare pentru nimeni".

"Îi urăsc atât de mult, dar ei le vor organele. Vreau să spun, este scandalos". Președintele Comisiei pentru afaceri externe, Michael McCaul (republican din Texas), unul dintre co-sponsorii proiectului de lege, și-a exprimat aprecierea față de Smith pentru că a adus acest "proiect de lege mult așteptat" în atenția publicului american, "care poate nu înțelege cu ce fel de națiune avem de-a face și cât de total este disprețul [PCC-ului] pentru viața și drepturile omului ".

"Nu mă pot gândi la nimic mai îngrozitor sau mai barbar decât această practică în care se implică Partidul Comunist Chinez", a declarat el în cadrul audierii.

"Să reții oameni împotriva voinței lor și uneori să îi anesteziezi, alteori nu, să le extragi organele vitale și apoi să îi vinzi pentru sute de mii de dolari - este absolut dezgustător", a adăugat McCaul.

Proiectul de lege bipartizan a fost, de asemenea, co-sponsorizat de către reprezentanții. Bill Keating (D-Mass.) și Kathy Manning (D-Calif.).

The Epoch Times nu a primit răspuns de la senatorul Tom Cotton (R-Ark.), care a condus proiectul de lege însoțitor din Senat în ultimul Congres, la întrebarea dacă intenționează să reintroducă proiectul de lege în această sesiune. Articol preluat de pe The Epoch Times

 

More from NTD Romania