Mar 2, 2023
4 mins read
172 views
4 mins read

Suferința Care Ne Leagă

Suferința Care Ne Leagă

Articolul a fost trimis redacției The Epoch Times de către Dr. Orlando Gutierrez Boronat

Coordonator al Asociației Rezistenței Cubaneze

Cu mare dragoste, înțelegere și admirație, noi, exilații cubanezi, îl salutăm pe fondatorul Falun Gong, Li Hongzhi, precum și pe practicanții acestei discipline spirituale. Dedicarea voastră plină de curaj pentru adevăr și libertate în China și în întreaga lume este o sursă de inspirație pentru toți cei care se opun totalitarismului.

Suferința de dragul adevărului este binecuvântată de Cer și unește omenirea. Dumnezeu a dezvăluit omenirii că lumea materială, temporară, este legată de legile morale ale universului. Astfel, răutatea provoacă distrugere pe pământ, iar adevărul generează viață.

Doctrina totalitară, care folosește numeroase înfățișări, precum comunismul, încearcă să rupă această legătură între ființa muritoare a omului și arhitectura morală a universului. Doctrina totalitară îi servește pe cei a căror putere le-a amplificat aroganța până la punctul în care se cred zei care pot reordona creația după voia lor și remodela natura umană prin subjugare.

Dumnezeu, care este Tatăl tuturor și deplinătatea ființei, Dumnezeu, a cărui iubire și putere cuprind cu generozitate tot ceea ce este și ceea ce nu este, a permis liberul arbitru uman ca o îndeplinire a tuturor posibilităților derivate din omnisciența și omnipotența sa. Binecuvântat să fie întotdeauna Sfântul Său Nume în har iubitor. El s-a întrupat în lumea trecătoare, în metaxia dintre devenire și ființă, între doxa (domeniul opiniei - n.r) și episteme (cunoaștere adevărată, cf. Platon - n.r). A suferit împreună cu umanitatea pentru păcatele pe care aceasta le-a făcut și a învins moartea pentru a sădi speranța pentru totdeauna în inima omului. Acest lucru a fost revelat omenirii în multe moduri, un pilon principal fiind tradiția.

Articole pe aceeași temă: Fondatorul Falun Gong publică "Cum a apărut omenirea"

Screen Shot 2023-02-28 at 11.19.50 AM.png

De fiecare dată când oamenii se ridică din pământul ființei spre căutarea și afirmarea adevărului, prin frumusețe și efort, plenitudinea se împlinește.

Dumnezeu se află în afara timpului și a spațiului, în adâncul inimii umane, ca mare potențial, ca motor principal.

Maleficul caută să distrugă creația; caută să corupă sufletul uman etern. Totalitarismul și avatarurile sale, precum: Lenin, Stalin, Hitler, Mao și Castro au căutat să taie legătura dintre Cer și pământ.

Nici o rezistență în fața răului produs de ei nu este prea mică. Niciun gând, cuvânt sau faptă bună nu se transformă în praf.

Cu inimile pline de bucurie în recunoașterea suferinței noastre ca popor și în empatie cu marea suferință a poporului chinez vă transmitem omagiile noastre.

Dumnezeu a creat națiunile ca o distincție și o binecuvântare pentru umanitate. Și dacă lupta pentru viața și libertatea unei națiuni se desfășoară în numele Lui, în căutarea adevărului, atunci această luptă este sfințită.

Cu multă dragoste, vă dorim pace.

Articolul a fost preluat de pe ediția spaniolă a The Epoch Times.