Feb 28, 2023
7 mins read
200 views
7 mins read

„Un Mesaj Crucial pentru Toate Ființele Umane”: Chinezii Găsesc Sensuri Profunde în Articolul Fondatorului Falun Gong

„Un Mesaj Crucial pentru Toate Ființele Umane”: Chinezii Găsesc Sensuri Profunde în Articolul Fondatorului Falun Gong

Care este scopul vieții noastre? Legendele din China și de peste tot din lume spun că ființele divine au creat oamenii după propriul lor chip. Urmând poruncile cerului, omenirea se poate bucura de o viață armonioasă, în timp ce așteaptă întoarcerea Creatorului.

Dar comunismul detestă aceste idei tradiționale. De când și-a însușit puterea politică în 1949, Partidul Comunist Chinez (PCC) a lansat în mod continuu campanii sângeroase pentru a smulge din sufletul oamenilor credințele și valorile tradiționale, distrugând fundamentul uneia dintre cele mai vechi civilizații din lume.

Prin decimarea tradițiilor chineze și înlocuirea lor cu ideologia comunistă, regimul a îndoctrinat generații întregi pentru a le face să creadă doar în PCC și în viziunea ateistă a acestuia asupra lumii. Ca urmare, oamenii au pierdut legătura cu cei 5.000 de ani de cultură și credințe chinezești.

Cu ocazia Anului Nou Lunar (22 ianuarie), dl Li Hongzhi, fondatorul practicii spirituale Falun Gong, a publicat un articol intitulat "Cum a apărut omenirea". Chinezii din țară și din străinătate i-au apreciat profunzimea.

"Este pentru prima dată când găsesc o explicație atât de cuprinzătoare a modului în care a apărut ființa umană", a declarat Gu Guoping, fost profesor la Universitatea din Shanghai, care locuiește în Shanghai și nu este practicant Falun Gong. "Ceea ce a spus maestrul Li are mult sens, este foarte detaliat și profund."Daniel Lou Xinyue, un antreprenor american de origine chineză care locuiește la New York, a fost uimit de modul în care domnul Li a înțeles universul, modul în care a fost creat și structurat..Daniel Lou în Staten Island, N.Y., pe 8 octombrie 2019. (Sarah Lu/The Epoch Times)

Articole pe aceeași temăScreen Shot 2023-02-28 at 11.19.50 AM.pngFondatorul Falun Gong publică "Cum a apărut omenirea"

"Nu am auzit niciodată o explicație atât de clară precum cea oferită de domnul Li Hongzhi", a declarat Lou pentru The Epoch Times.

Falun Gong, cunoscută și sub numele de Falun Dafa, este o disciplină înrădăcinată în tradițiile chinezești străvechi, care implică îmbunătățirea morală și care duce la iluminare spirituală. Practica este compusă din exerciții meditative și un set de învățături morale centrate pe principiile adevărului, compasiunii și toleranței.Practicanți Falun Gong demonstrează exercițiile la un eveniment de celebrare a Zilei Mondiale Falun Dafa în Taipei, Taiwan, la 1 mai 2021. (Sun Hsiang-yi/The Epoch Times)

Lou a fost toată viața interesat de istorie și cultură. Crescând în cultura orientală, a auzit de cele 18 tărâmuri ale iadului din scripturile budiste. De asemenea, a explorat lucrări ale religiilor occidentale, inclusiv Biblia, unde a găsit descrieri ale raiului.

Dar cum este întregul univers? "Nimeni nu mi l-a descris vreodată în mod clar", a spus Lou.

Citirea articolului domnului Li merită timpul și efortul depus, a spus el, chiar dacă oamenii nu sunt interesați să se apuce de practica spirituală în sine.

"Cred că articolul are o mare importanță pentru omenire, precum și pentru istoria gândirii umane", a spus el.

Lou a indicat primele rânduri ale textului pentru a-și ilustra raționamentul.

În deschiderea articolului, domnul Li afirmă: ”Observ pericolul iminent care se apropie de omenire, şi, din acest motiv, fiinţele divine m-au rugat să le transmit câteva cuvinte tuturor celor din această lume”.

Domnul Li a spus clar că există ființe divine, a notat Lou.

"Acum, majoritatea oamenilor... au uitat că există ființe divine care controlează și mențin ordinea lumii existente", a spus Lou.

"De ce este aceasta o epocă de decădere morală? Pentru că majoritatea ființelor umane au uitat de Creator și de divinitatea lor. Ei au uitat chiar și că omul are un suflet, ceea ce Maestrul Li a descris ca fiind "sufletul adevărat", care nu va muri odată cu dispariția corpului fizic."

Doar știind aceasta, a adăugat Lou, omenirea poate continua să facă lucruri bune, mai ales în mijlocul experiențelor dureroase.

COVID-19 și retribuția karmică

Trăind într-o țară care se confruntă cu o epidemie severă de COVID-19, Gu a declarat că a fost impresionat de exemplele folosite de domnul Li cu privire la motivele care stau la baza ideii tradiționale "culegi ce ai semănat".O persoană în doliu poartă rămășițele incinerate ale unei persoane dragi în timp ce el și alte persoane poartă haine funerare albe tradiționale în timpul unei înmormântări în Shanghai, într-o fotografie de arhivă. (Kevin Frayer/Getty Images)

În articol, domnul Li afirmă: "Tot ceea ce se întâmplă în viața cuiva – fie că pare justificat sau nu - este, în realitate, consecința karmică a lucrurilor bune sau rele făcute în viețile sale anterioare."Cultura orientală a avut dintotdeauna credința că, în urma unor fapte rele sau imorale, se va acumula karma și că aceasta va fi plătită în această viață sau în următoarea.

Potrivit lui Gu, acest concept de pedeapsă karmică explică creșterea numărului de decese în rândul oficialilor și al personalităților publice apropiate de PCC în contextul actualei crize COVID-19."[PCC] face rost de organe de la practicanți Falun Gong în viață. Aceasta este o atrocitate absolut antiumană. De aceea, virusul îi atacă [pe cei aliniați partidului]", a declarat Gu..PCC, care a considerat că popularitatea imensă a Falun Gong reprezintă o amenințare la adresa controlului partidului, a ordonat o suprimare brutală a acestei practici în 1999, ceea ce a dus persecuția a aproximativ 100 de milioane de practicanți. Aceștia au fost supuși detenției, torturii și recoltării forțate de organe.

În 2019, un tribunal independent a constatat că regimul comunist a ucis prizonieri de conștiință pentru ca organele lor să aprovizioneze piața de transplanturi "pe o scară semnificativă" timp de ani de zile. Nu există dovezi că această oroare a încetat. Principalele victime, conform sentinței tribunalului, au fost practicanții Falun Gong aflați în detenție.

Acum, când COVID-19 se răspândește ca un incendiu masiv în întreaga țară, Gu a spus că articolul domnului Li ar putea ajuta chinezii să își reexamineze viața.

"[Articolul] este un memento pentru ca oamenii să reevalueze modul în care își trăiesc viața și privesc lumea", a spus Gu. "Este vital și oportun".

Important pentru omenire

De când a citit articolul, Lou a început deja să își vadă viața de zi cu zi și obiectivele printr-o nouă perspectivă.

"Acest articol a schimbat modul în care văd lumea, viața, precum și atitudinea mea", a spus el. "Mă face să fiu mai hotărât să rămân bun și să fac lucruri bune."

Deși nu practică Falun Gong, Lou a spus că a recomandat articolul domnului Li prietenilor săi.

"Înainte, învățăturile domnului Li erau doar pentru discipolii Falun Gong. Dar acum, domnul Li transmite un mesaj tuturor ființelor umane", a spus el.

"Din câte înțeleg, domnul Li dorește ca mai mulți oameni să fie salvați în acest moment”.

"Am tot distribuit acest articol. ... Cred că toată lumea ar trebui să facă acest lucru pentru că este un mesaj crucial pentru toate ființele umane, indiferent dacă te afli în Occident sau în Orient. Îl recomand tuturor".

More from NTD Romania